TAÇ YAPRAK TÜRK ÇAYI
Mayıs’ın ilk tomurcuk yaprakları Doğu Karadeniz’in yüksek yamaçlarından toplanır, yeşil çay yaprakları vakit kaybetmeden, Sri Lanka’lı çay uzmanlarımızın tecrübesiyle, üretim sürecine alınır.
DOĞAL VE YOĞUN AROMA
Öncelikle işlenecek yeşil yaprakların uzmanlarımız tarafından dikkatli seçimi, sonrasında da sanat eseri gibi olan (yeni donanımlı) fabrikamızda çok özenli gerçekleştirilen üretim sürecinin sonucudur. Üretim sürecinin her aşaması eğitimli kadro tarafından adım adım takip edilmektedir. Üretim sürecinde yapılan iyileşmeler sonucu, doğal aroması ve daha yoğun tadı bardakta daha fazla hissedilmektedir.
ÇAY CİNSİ | Siyah Çay | |
ÇAY RENGİ | Parlak Kızıl | |
ÇAY SERTLİĞİ | Orta Sertlik | |
DEMLEME ÇAY MİKTARI | 2 Kaşık | |
DEMLEME SÜRESİ | 10-15 Dakika | |
DEMLEME SAYISI | 1 Kere | |
DEMLEME İÇİN SU SICAKLIĞI | 100 °C |
SİYAH ÇAYLAR - TAÇ YAPRAK TÜRK ÇAYI
Özenli üretim sürecinin sonucunda elde edilen asıl kazanım, genelde çay üretim sürecinde kaybolan özellikler olan doğal aroma, sertlik ve kaliteyi Taç yaprak çayında doğru bir şekilde korumaktır. Klasik Türk çayı demleme miktarından daha az kullanılıp çok daha yoğun lezzette çay elde edilebilir.. Taç Yaprak çayını keyifle tüketip seveceksiniz…..