ÇAY BİR YAŞAM TARZI

tarcinli-dugme-kurabiye.jpg

Tarçınlı Düğme Kurabiye

Malzemeler

  • 4 su bardağı un
  • 1 yumurta akı
  • 1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz
  • 1 paket oda sıcaklığında margarin
  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı
  • 1, 5 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı dolusu tarçın

Hazırlanışı

Un, yumurta, margarin, sıvıyağ, pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya, tarçın büyükçe bir kapta, yumuşak kıvamlı bir hamur olacak şekilde yoğrulur. İri çekilmiş ceviz de eklenip bir kez daha yoğrulur.

Hamur, kapalı bir kapta yarım saat buzdolabında bekletildikten sonra cevizden biraz küçük parçalar koparılıp elde yuvarlanır ve yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.

Önceden 175 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir. Fırından çıkan kurabiyeler, tarçın/şeker karışımına bulanıp servis tabağına alınır. Afiyet olsun.

Damlayan Pasta

Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 4 yemek kaşığı süt (hamur için)
  • 1 paket kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı soğuk süt (kremşanti için)
  • 1,5 su bardağı süt (piştikten sonra kekin üzerine)
damlayan-pasta.jpg

Hazırlanışı

Yumurta ve şeker mikser ile çırpılır. Üzerine un, kakao,kabartma tozu ve vanilya eklenip tekrar
çırpılır. Sütü de ilave edip son bir kere daha çırpılır. Kare bir borcama karışım dökülüp 180 derece fırında kabarıncaya kadar pişirilir. Kek piştikten sonra biraz soğumaya bırakılır.

Kek alındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı süt dökülür. İyice soğuduktan sonra Kremşanti ile 1 su bardağı sütde çırpılıp kekin üzerine güzelce yayılır. Buzdolabında en az 3­-4 saat bekletilir. Çikolatalı sosu tarifine uygun şekilde hazırlanıp kullanılacak zamana kadar soğutulur.

Çikolata sosu, servis yapılırken isterseniz bir bütün olarak kremşantinin üzerine,isterseniz de kare kare kestikten sonra üzerine azar
azar dökerek sunulur. Dilendiği gibi süslenir.