JEWELLERY EMERALD
Çin'in Fujian bölgesinde yetişen yeşil çay yapraklarından toplanıp üretilir.
İÇİNİZDEKİ ENERJİYİ KEŞFEDİN
İçeriğindeki çay Tie Guan Yin olarak adlandırılan Oolong çay cinsidir. Oolong, siyah çay ve yeşil çayın dışında yarı fermente olarak adlandırılan farklı bir çay kategorisidir. Üretim süreci hem çok zor hem de çok zahmetli olan bir çay cinsidir.
ÇAY CİNSİ | Oolong Çayı | |
ÇAY RENGİ | Açık Bakır | |
ÇAY SERTLİĞİ | Açık | |
DEMLEME ÇAY MİKTARI | 1 Kaşık | |
DEMLEME SÜRESİ | 2-3 Dakika | |
DEMLEME SAYISI | 3 Kere | |
DEMLEME İÇİN SU SICAKLIĞI | 75-85 °C |
OOLONG ÇAYI - JEWELLERY EMERALD
Çay yaprağı ne kadar iyi kalitede olursa olsun veya en ideal zamanda toplanmış olsun doğru üretim sürecinden geçmez ise kalitesinde ciddi farklar ortaya çıkacaktır. Sırasıyla, toplanma, güneşte kurutulma, soğutma, soldurma, kıvırma ve kurutma süreçlerinden geçmektedir.