OPA
Beta Tea Opa çayı, Orange Pekoe A diye de tanımlanan bu çay, Sri Lanka’nın alçak kesimlerindeki (450 m – 550 m) bahçelerinden toplanır.
FARKLI BİR ÇAY DENEYİMİNE HAZIRLANIN!
Toplanan yaprakların tazeliği ve üst yapraklardan olması, çayın yaprak yapısına, tadına ve dem özelliklerine önemli etkileri olmaktadır. Bu nedenle Beta OPA çayında üst yapraklardan toplanan çaylar kullanılmaktadır. Kalın, kıvrımlı ve büyük yaprak yapısı, demlendiğinde açık bir dem rengi ve yumuşak bir içim tadımı verir.
ÇAY CİNSİ | Siyah Çay | |
ÇAY RENGİ | Parlak Kızıl | |
ÇAY SERTLİĞİ | Orta Sertlik | |
DEMLEME ÇAY MİKTARI | 2 Kaşık | |
DEMLEME SÜRESİ | 5 Dakika | |
DEMLEME SAYISI | 1 Kere | |
DEMLEME İÇİN SU SICAKLIĞI | 100 °C |
SİYAH ÇAYLAR - OPA
Tropikal iklim koşullarından dolayı Seylan çayına tok ve aromalı tadını iklim, toprak ve coğrafi koşullar dünyanın başka bir ülkesinde bulunmadığı için Seylan çayı sadece bizde değil dünyanın her ülkesinde aranan siyah çaylar arasında yer alır. Tipik Seylan çayı karakterinin yumuşak bir içim eşliğinde çok rahatlıkla keyfini sürebileceğiniz bir urundur. Çayın hangi bölgede yetiştiği çayın tadı için önem taşır. Her bölgenin iklimi ve toprağı çayın tadına yansır.