KENYA SAFARİ
Kenya’daki bütün plantasyonların 1500–2700 metre deniz yüksekliğinde bulunduğundan bu çaylar dağ çaylarına has ince aroması olmasının yanında tüm dünyada ekolojik temiz ürün olarak bilinmektedir.
KENYA
Ekvator hizasında yetişmesi sayesinde bu çaylar sezonluk unsuruna bağlı değil, bütün sene boyunca mahsul toplanır, bu da hammadde kalitesinin istikrarlığını sağlar.
Yuvarlak kahve rengi yaprak yapısı ile diğer siyah çaylardan işlenme tekniği açısından farklıdır.
ÇAY CİNSİ | Siyah Çay | |
ÇAY RENGİ | Parlak Kızıl | |
ÇAY SERTLİĞİ | Orta Sertlik | |
DEMLEME ÇAY MİKTARI | 1 Kaşık | |
DEMLEME SÜRESİ | 5 Dakika | |
DEMLEME SAYISI | 1 Kere | |
DEMLEME İÇİN SU SICAKLIĞI | 100 °C |
SİYAH ÇAYLAR - KENYA SAFARİ
Bu işleme tekniği (CTC ) olarak da adlandırılır . Ülkemizde bu teknik üretim çok yaygın olmadığından tüketiciler bu çayın tadını çok fazla tadamamışlardır. Parlak orta koyuluktaki demi , buruk tadım ve yetişme alanına bağlı zengin dağ aroması ile farklılık oluşturur. Bizim Kenya çayımız sabah kahvaltısı için ideal olup az bir krema veya süt ile uyumludur.