KENYA SAFARİ

Kenya’daki bütün plantasyonların 1500–2700 metre deniz yüksekliğinde bulunduğundan bu çaylar dağ çaylarına has ince aroması olmasının yanında tüm dünyada ekolojik temiz ürün olarak bilinmektedir.

Left_Kenya_safari.jpg

KENYA

Ekvator hizasında yetişmesi sayesinde bu çaylar sezonluk unsuruna bağlı değil, bütün sene boyunca mahsul toplanır, bu da hammadde kalite­sinin istikrarlığını sağlar.

Yuvarlak kahve rengi yaprak yapısı ile  diğer siyah çaylardan işlenme tekniği açısından farklıdır.

ÇAYIN ÖZELLİKLERİ
ÇAY CİNSİ Siyah Çay
ÇAY RENGİ Parlak Kızıl
ÇAY SERTLİĞİ 3 Orta Sertlik
DEMLEME ÇAY MİKTARI 1 1 Kaşık
DEMLEME SÜRESİ 5 5 Dakika
DEMLEME SAYISI 1 1 Kere
DEMLEME İÇİN SU SICAKLIĞI 100 100 °C

SİYAH ÇAYLAR - KENYA SAFARİ

Bu işleme tekniği (CTC ) olarak da adlandırılır . Ülkemizde bu teknik üretim çok yaygın olmadığından tüketiciler bu çayın tadını çok fazla tadamamışlardır. Parlak orta koyuluktaki demi , buruk tadım ve yetişme alanına bağlı zengin dağ aroması ile farklılık oluşturur. Bizim Kenya çayımız sabah kahvaltısı için ideal olup az bir krema veya süt ile uyumludur.

AMBALAJ SEÇENEKLERİ